Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arslantepe Höyüğü Malatya : Çok eski bir hatırayı hatırlar gibi: Malatya : Aslantepe höyüğü, binlerce yıl üst üste yığılan pek çok yerleşim tabakasından oluşmktadır.m.ö.5.bin.

Arslantepe Höyüğü Malatya : Çok eski bir hatırayı hatırlar gibi: Malatya : Aslantepe höyüğü, binlerce yıl üst üste yığılan pek çok yerleşim tabakasından oluşmktadır.m.ö.5.bin.. Sağolsun görevli ali bey çok yardımcı oldu. Malatya aslantepe höyüğü malatya'ya 6 km uzaklıkta höyük. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün batısındadır. 5 bin yıllarından m.ö 712 tarihindeki asur istilasına kadar şehir. Arslantepe höyüğü arslantepe höyüğü malatya'nın 7 km.

22 yorum, makale ve 15 resme bakın. Aslan tepe höyüğü malatya' mızın yeşil ve şirin kasbası orduzu belediyesi sınırları içindedir. Uzaklıkta, fırat'ın azgın dalgalarını durduran karakaya barajı'nın batısında, orduzu köyü yakınında yer alıyor. 5 bin yıllarından m.ö 712 tarihindeki asur istilasına kadar şehir. Aslantepe höyüğü, fırat nehri'nin batı kıyısında, malatya iline 7 kilometre mesafede, yüksek tarım potansiyeli, sulak alanları ve nehrin taşkınlarından korunan yapısı sayesinde binlerce yıl insanoğluna.

Malatya'daki Arslantepe Höyüğü UNESCO Yolunda | Sadece Haber
Malatya'daki Arslantepe Höyüğü UNESCO Yolunda | Sadece Haber from www.sadecehaber.com
Bugün bisikletimle iş çıkışı aslantepe höyüğü ne yolum düştü. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Aslan tepe höyüğü, binlerce yıl üstüste yığılan pek çok yerleşim tabakasından oluşmaktadır. Aslantepe höyüğü' nün kültür malatya arslantepe höyüğü, unesco tarafından dünya kültür mirası geçici listesine alınmıştır. Gezmek icin serin havanin tadini almak icin en guz3l yerlerden birisi aslantepe hoyugu on numaraa mekan. Arslantepe höyüğü arslantepe höyüğü malatya'nın 7 km. Kuzeydoğusunda, fırat ırmağının (karakaya baraj gölü) batı kıyısı yakınındaki orduzu beldesinde yer alan arslantepe.

Gezmek icin serin havanin tadini almak icin en guz3l yerlerden birisi aslantepe hoyugu on numaraa mekan.

Kuzeydoğusunda, fırat ırmağının (karakaya baraj gölü) batı kıyısı yakınındaki orduzu beldesinde yer alan arslantepe. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. Aslantepe höyüğü malatya aslan tepe höyüğü, binlerce yıl üstüste yığılan pek çok yerleşim tabakasından oluşmaktadır. Aslantepe höyüğü malatyanın yeşil ve şirin kasabası orduzu belediyesi sınırları içindedir. Uzunca bir dönem terk edilen sonra, malatya ovasına gelip eski malatya ya gelip yerleşen romalılar. Aslan tepe höyüğü, binlerce yıl üstüste yığılan pek çok yerleşim tabakasından oluşmaktadır. Vali kamçı aslantepe höyüğü'nde incelemeler yaptı. Malatya orduzu'daki aslantepe höyüğü'nde bulunan saray yapısı 2 buçuk metreye kadar koruna gelen kerpiç duvarları, tapınak, depo ve idari odalarıyla gezilebilecek hale dönüştürüldü. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün batısındadır. Malatya'da aslantepe höyüğünde i̇talyan arkeologlarca yapılan kazılarda malatya valisi ulvi saran, iki adet rölyefin bulunduğu aslantepe höyüğü'ne gelerek incelemeler yaptı, i̇talyan arkeolog prof. İlk defa köylüler tarafından bulanan (1894) höyükte l. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. Malatya arslantepe höyüğü'nde bu yılki kazılarda ortaçağ dönemine ait 53 mezar, bebek mezarı, cam kolye, bilezik, bir mezarın.

By binnur's turkish cookbook · updated about 3 years ago. Kuzeydoğusunda, fırat ırmağının (karakaya baraj gölü) batı kıyısı yakınındaki orduzu beldesinde yer alan arslantepe. Aslan tepe höyüğü, binlerce yıl üstüste yığılan pek çok yerleşim tabakasından oluşmaktadır. Aslantepe höyüğü ,malatya ovasında , aynı addaki modern kentin kuzeydoğusunda ve fırat'ın sağ kıyısına uzak olmayan bir yerde yaklaşık 40m. Aslantepe höyüğü, fırat nehri'nin batı kıyısında, malatya iline 7 kilometre mesafede, yüksek tarım potansiyeli, sulak alanları ve nehrin taşkınlarından korunan yapısı sayesinde binlerce yıl insanoğluna.

Malatya Arslantepe Höyüğü 'Kalıcı Kültür Mirası Listesi'ne ...
Malatya Arslantepe Höyüğü 'Kalıcı Kültür Mirası Listesi'ne ... from foto.haberler.com
Aslantepe höyüğü malatyanın yeşil ve şirin kasabası orduzu belediyesi sınırları içindedir. Kemal tuğrul sümer ile malatya aslantepe höyüğü'nden çıkıp üniversiteye geçerken benzin almıştık. Kuzeydoğusunda, fırat ırmağının karakaya baraj gölü batı kıyısı yakınındaki orduzu beldesinde yer. Arslantepe höyüğü, battalgazi ilçesi orduzu mahallesindedir. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün batısındadır. Malatya aslantepe höyüğü malatya'ya 6 km uzaklıkta höyük. 13 yıldır malatya'nın orduzu beldesindeki aslantepe höyüğü'nde çalışmalar yapan prof. Höyük alanına girmeden dışarıdan sadece 1 kare resim aldım.

Aslan tepe höyüğü malatya' mızın yeşil ve şirin kasbası orduzu belediyesi sınırları içindedir.

Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir.1 höyük. Aslantepe höyüğü' nün kültür malatya arslantepe höyüğü, unesco tarafından dünya kültür mirası geçici listesine alınmıştır. 13 yıldır malatya'nın orduzu beldesindeki aslantepe höyüğü'nde çalışmalar yapan prof. Historical archaeology lion sculpture prehistoric ancient near east ancient. Kemal tuğrul sümer ile malatya aslantepe höyüğü'nden çıkıp üniversiteye geçerken benzin almıştık. Arslantepe höyüğü arslantepe höyüğü malatya'nın 7 km. 5 bin yıllarından m.ö 712 tarihindeki asur istilasına kadar şehir. M.ö 5000 yıllarındaki asur istilasına kadar şehir olarak. It has been identified with modern arslantepe near malatya, türkiye. Uzaklıkta, fırat'ın azgın dalgalarını durduran karakaya barajı'nın batısında, orduzu köyü yakınında yer alıyor. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. Aslantepe höyüğü ,malatya ovasında , aynı addaki modern kentin kuzeydoğusunda ve fırat'ın sağ kıyısına uzak olmayan bir yerde yaklaşık 40m. Arslan tepe höyüğü malatya'nın 7km.

Aslan tepe höyüğü, binlerce yıl üstüste yığılan pek çok yerleşim tabakasından oluşmaktadır. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. Arslantepe höyüğü, battalgazi ilçesi orduzu mahallesindedir. Gezmek icin serin havanin tadini almak icin en guz3l yerlerden birisi aslantepe hoyugu on numaraa mekan. It has been identified with modern arslantepe near malatya, türkiye.

Sosyal medyada Arslantepe Höyüğü heyecanı - Malatya Haberleri
Sosyal medyada Arslantepe Höyüğü heyecanı - Malatya Haberleri from www.diyadinnet.com
Malatya arslantepe höyüğü'nde bu yılki kazılarda ortaçağ dönemine ait 53 mezar, bebek mezarı, cam kolye, bilezik, bir mezarın. Elephant lion sculpture animals sculpture art. It has been identified with modern arslantepe near malatya, türkiye. Malatya aslantepe höyüğü malatya'ya 7 km uzaklıkta fırat nehri kıyısında yeşil ve çok şirin bir kasaba olan orduzu beldesinde yer alıyor. Höyük alanına girmeden dışarıdan sadece 1 kare resim aldım. 13 yıldır malatya'nın orduzu beldesindeki aslantepe höyüğü'nde çalışmalar yapan prof. Malatya'da aslantepe höyüğünde i̇talyan arkeologlarca yapılan kazılarda malatya valisi ulvi saran, iki adet rölyefin bulunduğu aslantepe höyüğü'ne gelerek incelemeler yaptı, i̇talyan arkeolog prof. Sağolsun görevli ali bey çok yardımcı oldu.

Aslantepe höyüğünot 1, malatya'nın 7 km.

Gezmek icin serin havanin tadini almak icin en guz3l yerlerden birisi aslantepe hoyugu on numaraa mekan. Aslantepe höyüğü ,malatya ovasında , aynı addaki modern kentin kuzeydoğusunda ve fırat'ın sağ kıyısına uzak olmayan bir yerde yaklaşık 40m. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. It has been identified with modern arslantepe near malatya, türkiye. Arslantepe höyüğü, battalgazi ilçesi orduzu mahallesindedir. Uzunca bir dönem terk edilen sonra, malatya ovasına gelip eski malatya ya gelip yerleşen romalılar. Bugün bisikletimle iş çıkışı aslantepe höyüğü ne yolum düştü. Uzaklıkta, fırat'ın azgın dalgalarını durduran karakaya barajı'nın batısında, orduzu köyü yakınında yer alıyor. Aslan tepe höyüğü, binlerce yıl üstüste yığılan pek çok yerleşim tabakasından oluşmaktadır. 22 yorum, makale ve 15 resme bakın. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Historical archaeology lion sculpture prehistoric ancient near east ancient. Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, lütfen öncelikle yardim kriterlerini okuyunuz.forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için kayit olmanız gerekmektedir.

Malatya arslantepe höyüğü'nde bu yılki kazılarda ortaçağ dönemine ait 53 mezar, bebek mezarı, cam kolye, bilezik, bir mezarın arslantepe höyüğü. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir.